De collectie

Een collectie boeken vertelt verschillende verhalen over zijn verzameling, door de lagen informatie die elkaar kruisbestuiven. Hoe kijkt de boekengek naar de wereld en welke maatschappelijke en culturele gebeurtenissen vinden we terug in de keuzes van de boeken. Hoe verhoudt het oeuvre van de creatieve verzamelaar zich tot de collectie? Waar kwamen kennis en inspiratie vandaan?

Tijdens de tentoonstelling ontwikkeld door Lidewij Edelkoort en Charlotte Grün wordt de boekencollectie van Anthon Beeke getoond aan het publiek. De bezoeker kan struinen door de speciaal ontworpen kasten en zich in thema kamers laten onderdompelen. De rode erotische kaften, de boeken in kartonnen doosjes, de groene illustraties van huis en tuin, en de witte dummies die nog wachten op een doel….er is genoeg om een dagdeel te studeren.

De boekencollectie blijft hier tot het einde van het jaar en gaat dan langs openbare bibliotheken reizen. Daar zal de collectie het startpunt zijn voor een inspirerend programma.

Alle regels en maatregelen ivm de Covid pandemie worden strict in acht genomen. Reserveer nu het huis exclusief voor jou en je naasten, een prachtige plek om de lock-down zin te geven.